Az Egészségügyi Média Szövetség (EMSZ) az első, az egészségügyi médiatulajdonosok összefogásával létrejött független szakmai szervezet, amely közös platformot teremt az egészségügyi szakmai média részére, a magas minőségű szolgáltatás folyamatos biztosításáért és az etikai normák betartásáért. Miben vagyunk mások, mint a többi médiatulajdonos? Abban, hogy egyedülálló minőségi feltételeknek teszünk eleget, a szigorú előírásoknak minden tagunk meg kell, hogy feleljen, és időről időre újabb ellenőrzésen kell részt venniük, hogy soha ne csökkenjen a szolgáltatások színvonala, mert ez biztosítja a médiavállalatok vállalásainak betartását, munkájuk folyamatos, minőségi ellátását, a torzításmentes információáramlás megteremtésének igényével.
Jelenleg 8 tagvállalat tartozik az Egészségügyi Média Szövetségbe, de a lehetőség rendelkezésre áll minden média ügynökség és vállalat számára, hogy csatlakozzon, amennyiben megfelel előírásainknak.
Az EMSZ célul tűzte ki egy olyan minőség ellenőrző feladat ellátását, amelynek során céljaink az egészségügyi média piac etikai normáinak betartatása, fejlesztése, ápolása, ellenőrzése, valamint az egészségügyi szektorban történő információáramlás segítése. A Szövetség fő feladatai közé tartozik a várótermi, patikai, online egészségügyi médiavállalatok minősítése, auditálása, térítésmentes ellenőrzése, valamint kórházak, szakrendelők lakossági kommunikációjához torzításmentes információs csatornák ingyenes biztosítása. Munkánkkal térítésmentesen szeretnénk segíteni a kórházi vezetők, orvosok, döntéshozókat abban, hogy meg tudják ítélni a számukra „idegen, ismeretlen” média partnert és csak megbízható EMSZ tanúsítvánnyal rendelkező cégekkel kössenek együttműködési szerződéseket.
Célunk továbbá a tervezhető médiafelületek kialakítása a mérhetőség és a többi médiummal történő összehasonlíthatóság megteremtésének igényével, az önellenőrzés megteremtése, végső soron az átlátható egészségügyi média felépítése.

A cikk utoljára módosult: 15.08.2017.